Editia a XI-a, 22 Iunie 2024

Pachamama România este o asociație de protecție a mediului înconjurător înființată la 8 Septembrie 2011, astăzi celebrând 12 ani de activitate în slujba oamenilor și a naturii.

Misiunea Pachamama este de a educa și inspira oameni de pretutindeni prin trezirea conştiinţei la nivel individual şi de grup şi transformarea viziunii lumii moderne axată acum pe consumism. 

În acest sens, desfășurăm programe educaționale privind relația Om-Natură, acțiuni de ecologizare și evenimente de alergare montană ce îmbină armonios partea sportivă cu cea ecologică, cultural-istorică și spirituală. 

Principalul eveniment educațional este Simpozionul „Trezirea Visătorului, Schimbarea Visului”, eveniment prin care cei peste 2000 participanții au cauzele crizei globale și au identificat modalități creative prin care pot susține transformarea situației actuale. La acesta se adaugă prezentarea „Importanța Colectării Selective a Deșeurilor” prin care cei peste 5000 de elevi și studenți au învățat cum să strângă deșeurile în mod separat, acasă și la școală, și ce impact va avea acest obicei.

Din 2013, a venit în completarea evenimentelor educaționale concursul de alergare de la Roșia Montană, creat în urma aplicării Simpozionului „Trezirea Visătorului, Schimbarea Visului”. Anul acesta am organizat cea de-a X-a ediție a Roșia Montană Marathon, eveniment prin care am adus la Roșia peste 4000 de oameni (dintre care 2000 alergători) care au putut admira superbele peisaje, clădirile istorice sau galeriile romane.

În 2016, la inițiativa lui Ana Oros Daraban, a fost creat Festivalul „Viața Verde București”, care prin cele 5 ediții ale sale a oferit la cei peste 3000 de participanți alternative durabile de a-și desfășura viața.

În 2021, tot cu ajutorul Anei și al Primăriei București, am creat un circuit de cluburi, denumit REC-ino, în fiecare sector al capitalei, oferind elevilor prin activitățile desfășurate inspirație de cum să-și construiască o atitudine responsabilă în relația cu semenii și cu natura.

Visul nostru cel mare, pe care vrem să îl trăim împreună cu voi, este crearea unei lumi benefice pentru noi toți: echitabilă sub aspect social, durabilă ecologic și aducătoare de împlinire sufletească.

Asociaţia face parte din Pachamama Alliance, o organizaţie globală cu o experienţă de aproape 30 de ani, prezentă în peste 100 de ţări, ce dezvoltă programe pentru protejarea ariilor naturale şi a populaţiilor indigene din Amazonia. Această iniţiativă a pornit în 1996, iar din 2005 a fost lansată şi seria de programe educaţionale şi workshop-uri prin care să schimbe visul lumii moderne.

Vă invităm să cunoașteți istoria Pachamama România în imagini din următorul filmuleț:

Pentru a ne cunoaște mai bine, vă invitam oricând la o prezentare mai detaliată a activităţilor noastre sau pe site-urile www.pachamamaromania.ro și www.rosiamontanamarathon.ro. 

Mulțumim tuturor membrilor echipei, partenerilor, colaboratorilor, sponsorilor, voluntarilor și participanților care ați contribuit și v-ați bucurat de activitățile Pachamama România în cei 12 ani de activitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *