Editia a XI-a, 24 Iunie 2024
Editia a XI-a, 24 Iunie 2024
Cauza socială

Cauza socială a Roșia Montană Marathon

Cauza Socială Pachamama România 2023

   Cauza socială Roșia Montană Marathon a ultimelor ediții (2018, 2019, 2020, 2021) a fost dedicată elevilor Școlii Gimnaziale ”Simion Balint” din Roșia Montană.

   Suma donată din partea Asociației Pachamama România a constat în banii rezultați din redirecționarea a 10% din taxa de participare a alergătorilor la Roșia Montană Marathon. La acestea s-au adăugat sume din donațiile primite la maraton din partea celor prezenți, precum și din bugetul asociației.

   În urma donațiilor, cu ajutorul Primăriei Roșia Montană, localnicii și copiii au beneficiat de următoarele facilități:

Construirea parcului de joacă pentru copiii din Roșia Montană

2019 ► 12.000 RON

Modernizarea Școlii Gimnaziale ”Simion Balint” din Roșia Montană

2020 ► 4000 RON

Amenajarea unei săli de lectură și dotarea acesteia cu fond de carte nouă, în cadrul Școlii Gimnaziale ”Simion Balint” din Roșia Montană

2021 ► 2700 RON

Donație pentru inundațiile din Roșia Montană

2021 ► Iulie – August

   Mulțumim pe această cale tuturor participanților ultimelor ediții Roșia Montană Marathon. În acest fel ați contribuit și la cauza noastră socială. Totodată, mulțumim și donatorilor individuali. O mare parte din împlinirea acestui vis al copiilor roșieni vi se datorează.

   Pentru ediția acestui an, cauza socială vizează aceeași Școală Gimnazială din Roșia Montană.

   Ne dorim să continuăm acest proces de ajutor în dezvoltarea armonioasă a copiilor de aici prin diverse programe educaționale și acțiuni care să le dezvolte spiritul civic. Totodată, urmărim să realizăm și acțiuni de modernizare a școlii.

   Am primit nenumărate scrisori din partea copiilor prin care ne spun că și-ar dori în acest an, o tablă interactivă cu soft educațional.

Tabla interactivă cu tehnologie tactilă IR, 10 puncte de atingere

   “În mod natural, într-o lume în care distanțarea socială este noua normă, școlile (și alte instituții de învățământ) trebuie să folosească noile tehnologii disponibile pentru ca elevii și studenții să-și poată atinge obiectivele de învățare. Elevii noștri nu au văzut niciodată, nici nu au operat pe o astfel de tabla, spre deosebire de cei de la oraș. Aceste caracteristici ale soft-ului, extrem de utile în procesul de predare și învățare (rotire, mișcare și redimensionare a obiectelor, recunoașterea automată și optimizarea formelor geometrice), facilitează lucrul cu instrumentele virtuale pentru operații precise (compas, triunghi și riglă), scriere și ștergere în mod simultan.” – Gabriela Capros, Manager Școala Gimnazială ”Simion Balint” din Roșia Montană și Ambasador Roșia Montană Marathon

   Acesta oferă adițional, în mod gratuit, cel putin 50 de aplicații interactive și animate pentru orele de chimie (caracteristicile oxigenului, proprietățile acidului, principiul bateriei etc.), fizică (măsurarea cu termometrul, reflecția luminii, folosirea multimetrului, magnetizare, electricitate, gravitație etc.), biologie (ecosisteme, germinare, alge, ADN etc).

   Cu această tablă interactivă și suita software integrată se permite conectarea partenerilor educaționali în timp real, utilizând multiple platforme dedicate precum Zoom Meetings, Google Meet, Google Classroom, Microsoft Teams, Blue Jeans, Cisco Webex Meetings, Join.me, Zoho Meetings, Skype for business, GoToMeeting, Starleaf sau orice altă aplicație de învățământ la distanță sau video-conferință, participanții putând să interacționeze cu conținutul lecției și să continue comunicarea eficientă cu colegi, prieteni sau colaboratori.

  Prin intermediul funcțiilor tactile se poate realiza interacțiunea simultană a participanților, păstrându-se caracterul realist al orelor de curs în raport cu felul în care se pot implica educabilii.

De asemenea, și-ar mai dori mobilier nou în sălile de curs, table inteligente, calculatoare și o sală de sport modernă.

Puteți face parte din acest demers nobil și puteți contribui la împlinirea visurilor acestor copii printr-o donație!

Pentru toți cei care mai doriți să contribuiți, o puteți face în contul Pachamama România: RO85 PIRB 4236 7320 8900 1000, deschis la PIRAEUS BANK, specificând ”Donație pentru Modernizarea Școlii Gimnaziale „Simion Balint” Roșia Montană”.

La ediția de anul acesta a Roșia Montană Marathon dorim să vedeți rezultatele acestei implicări sociale.

Să arătăm împreună puterea unității și a solidarității!

Descoperă Traseul spre Inima Ta!

http://www.rosiamontanamarathon.ro