Editia a XI-a, 22 Iunie 2024

𝟒 – 𝟓 𝐈𝐮𝐧𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐 | 𝐀𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐜𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐑𝐨𝐬𝐢𝐚 𝐌𝐨𝐧𝐭𝐚𝐧𝐚

Ecologizarea nu este numai o datorie a instituțiilor ci și o datorie a noastră.
Efortul zilnic de separare a deșeurilor este complex. Nu trebuie sa îl negăm, ci mai degrabă să conștientizăm importanța acestui proces, al cărui scop este reducerea deșeurilor.
Fiecare dintre noi produce în medie aproximativ 500 kg de deșeuri pe an, dintre care 40% sunt alcătuite din ambalaje inutile.
Conștientizarea ecologică, combinată cu un consum prudent, ar putea contribui substanțial la procesul de colectare, livrare și tratare a deșeurilor.

„𝑺𝒊𝒏𝒅𝒓𝒐𝒎𝒖𝒍 𝒊̂𝒏𝒅𝒆𝒑𝒂̆𝒓𝒕𝒂̆𝒓𝒊𝒊” 𝐢̂𝐧 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐉𝐮𝐥𝐢𝐞𝐢 „𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫𝐟𝐥𝐲” 𝐇𝐢𝐥𝐥 (activist de mediu)

„𝑅𝑒𝑠𝑝𝑜𝑛𝑠𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖 𝑓𝑖𝑖𝑛𝑑 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑐𝑡̦𝑖𝑢𝑛𝑖𝑙𝑒 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑒, 𝑣𝑜𝑚 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑎 𝑝𝑟𝑜𝑡𝑒𝑗𝑎 𝑝𝑎̆𝑚𝑎̂𝑛𝑡𝑢𝑙!“
Julia „Butterfly” Hill

Suntem din ce în ce mai îndepărtați de Natură și de noi înșine, de cine suntem cu adevărat. Dacă ești departe de Natură, distrugi pădurile fără să înțelegi că îți distrugi și viața. Dacă ești departe de
comunitate oamenii aruncă mâncarea, o risipesc, când alții mor de foame.
Când ne vine în minte expresia „a arunca ceva” ne gândim automat la „ce?”, „unde” și cât de „departe”? Aruncăm cât mai „departe” înseamnă mai exact: otrăvirea planetei, a solului, a mărilor. Înseamnă să ne otrăvim. Suntem deconectați de realitate și de Viață, altfel nu am arunca „la gunoi” sau cel puțin am conștientiza acest lucru și am încerca să schimbăm această stare de fapt.
Da, dar am putea merge și mai departe. Ființa umană este complexă atunci când este conectată cu toate celelalte ființe vii, deci cu Viața.
Dacă am înțelege cât rău putem facem Pământului, tuturor formelor sale de viață, nouă înșine, atunci cred că viețile noastre, atitudinile și manifestările noastre s-ar schimba total.
Orice produs din hârtie înseamna o pădure distrusă.
Așa am dezvoltat o conștiință a risipei în tipuri moderne și am pierdut legătura cu sacrul.

⏱Call to Action
📌𝐀𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐜𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐑𝐨𝐬𝐢𝐚 𝐌𝐨𝐧𝐭𝐚𝐧𝐚
🗓𝟒 – 𝟓 𝐈𝐮𝐧𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐
Vă așteptăm la programele ecologice din cadrul Rosia Montana Marathon dar și la acțiunea de ecologizare de la Rosia Montana, programata pentru 4-5 Iunie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *