Editia a XI-a, 24 Iunie 2024
Editia a XI-a, 24 Iunie 2024
Blog
20
11
2022

AURUL DIN INIMA TA, BUCURIE ȘI TRANSFORMARE

Reification – carmenmarin.ro

Anul 2022 a fost cel mai greu din viața mea personală, dar și din punct de vedere profesional – organizarea Roșia Montană Marathon. Am întâmpinat multe dificultăți, unele chiar dramatice.

Cu toate acestea, nu am vrut să mă las bătută de aceste greutăți și am continuat să mă implic și să continui cu toate proiectele la care lucram. Acum 4 luni, m-am hotărât să realizez ceva nou pentru ediția din acest an a maratonului Roșia Montana si anume Imnul Roșia Montana.

Astfel, am vorbit Artistul Florin Ștefan să creăm această melodie, neștiind toate etapele necesare pentru a realiza imnul. Cu ajutorul lui Florin am luat legătura cu un prieten de-al lui Gabriel Băruța artist și compozitor din Oradea. Lui Gabi i-am povestit despre valorile Asociației Pachamama și despre Maraton, care urma să se desfășoare în luna septembrie din acest an. I-am împărtășit dorința mea cu privire la acest imn ( in sensul să fie ceva ritmat si oarecum similar cu ritmul muzicii lui Shakira. Spre bucuria noastră, la sfârșitul lunii iulie erau gata și muzica și versurile melodiei, dar parcă mai lipsea ceva. Așa ne-a venit ideea că imnul ar putea fi acompaniat de o coregrafie interpretată de copiii din Roșia ca apoi toate aceste elemente sa fie puse într-un videoclip.

Mi-a plăcut foarte mult cum a ieșit melodia și mi-a venit ideea să creez coregrafia alături de Radu Vingarzan, instructor de dans modern și Viviana Pripon, instructoare de Zumba din Bistra.

Dupa crearea coregrafiei am lucrat împreună cu Gabi la elaborarea costumelor de dans pentru copii, la alegerea locațiilor pentru filmat și alegerea imaginilor simbolice care sunt reprezentative pentru Roșiei. Urmând tradiția indigenă, în acest videoclip apar: corbi, șoimi, cai, cerbi, etc, care in mod simbolic reprezintă renașterea, clarviziunea, libertatea și grația divină.

Procesul creării (cum se întâmplă în toate creațiile) nu a fost unul ușor … dar cu puterea grupului și dorința de a realiza o melodie bună, am reușit să trecem peste toate obstacolele. Sunt convinsa ca idei diferite și moduri de gândire diverse duc la creativitate.

Titlul acestei melodii înseamnă regăsirea divinității și frumosului din mine. Regăsirea aurului interior este un proces care necesită ÎNCREDERE în primul rând, încredere în forța interioară și asta duce la încrederea în forța creatoare a Divinității. Atunci când descoperi frumusețea interioară, se naște dorința de a împărtăși frumosul din tine si cu ceilalți ( așa cum este in filozofia Pachamama si anume de a aduce darurile interioare in beneficul comunității).

Tot acest proces a determinat ample schimbări în viața mea – o transformare profundă – o regăsire cu frumosul din mine … Mi-am dat seama că una dintre trăsăturile care mă caracterizează este starea de liniște pe care o pot atinge, iar această stare de liniște a dat aripi potențialul creativ.

Starea creativă a adus cu ea și un sentiment de bucurie interioară – bucuria de a participa și a vedea ceva frumos realizat.

Reflectând la tot procesul creației acestei melodii și videoclip, am realizat că acest imn este o melodie care poate aduce vindecare și transformare celor care o ascultă. Melodie este susținută de toată forța și energia comunității Pachamama Global și locul magic Roșia Montana.

Peisajele Roșiei Montana te poartă într-o atmosferă mirifică – mai aproape de Divinitate. Iar în acest cadru, melodia te face să reflectezi mai profund la Aurul din Inima ta.

Acest Imn este melodia tuturor persoanelor care iubesc Roșia Montană și au auzit chemarea spiritului Pachamama.

Îmi doresc pentru cei care vor asculta melodia și vor vedea videoclipul să le stârnească dorința de a-și pune în valoare aurul din inima lor și să se bucure de puterea creativă a Divinității din ei!

La Rosia Montana se afla un tezaur inestimabil și noua ne rămâne responsabilitatea de a păstra aceste bogății intacte pentru generațiile viitoare.

TEXT: Alexandra Postelnicu, Tablou realizat de Carmen Marin

Comment
0

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.