Editia a XI-a, 22 Iunie 2024

Descoperiți cele mai bune 10 alimente de consumat în timpul unei perioade de căldură intensă.

Temperaturile sunt în continuă creștere chiar dacă vara se apropie de sfârșit! Dacă, găsiți imposibil să dormiți noaptea și aveți dificultăți să vă concentrați în timpul zilei, există câteva trucuri simple pe care le puteți încerca pentru a rămâne răcoroși și hidratați.

Știați că dieta voastră zilnică poate avea un impact major asupra temperaturii corpului vostru? Adăugarea unei varietăți de fructe și legume în planul vostru alimentar poate face minuni pentru a vă răcori. Iată cele mai bune alimente de adăugat pe lista voastră de cumpărături.

Cele mai bune alimente de consumat în timpul unei perioade de căldură intensă:

1. Roșiile

Roșiile sunt bogate în antioxidantul licopen, cunoscut ca un puternic agent de prevenire a cancerului. Roșiile conțin 94 la sută apă, în timp ce varietatea verde conține aproximativ 93 la sută H2O. Delicioase într-o salată sau perfecte într-un sandviș, este ușor să integrați această legumă în mesele voastre zilnice.

2. Salata verde

Frunzele verzi sunt compuse în proporție de 80 – 95 la sută apă, ceea ce le face foarte ușor de digerat. Acest lucru înseamnă că trec rapid prin sistemul digestiv, oferind o senzație de răcorire în corp.

3. Pepenele galben

Pepenele galben, răcoros stinge chiar și cea mai intensă sete, iar fructul este abundent pe tot parcursul lunilor de vară. O felie simplă oferă o experiență excelentă și revigorantă. Pepenele are puține calorii și un conținut ridicat de apă (95 la sută), ceea ce îl face o gustare extrem de răcoritoare.

4. Ardeii iuți

Probabil ultimul lucru la care v-ați gândit pe timp de caniculă, dar condimentele și ardeii iuți stimulează receptorii de căldură din gură, îmbunătățind circulația și determinând transpirația, ceea ce răcorește corpul.

5. Țelina

Deși nu este adevărat că țelina este un aliment cu zero calorii, această legumă conține nici mai mult, nici mai puțin 95 la sută apă. În plus, un pahar de shake realizat din țelină conține doar 16 calorii!

6. Broccoli

Indiferent dacă îl iubiți sau îl urâți, broccoli este foarte benefic pentru sănătatea voastră. Este cunoscut ca o sursă inteligentă de carbohidrați și este bogat în fibre, care ajută la digestie, menține nivelul scăzut al zahărului din sânge și previne constipația. Această legumă cruciferă pare densă, dar de fapt conține 91 la sută apă, cu toate că suntem siguri că sunt mulți care susțin că un pahar de apă are un gust mai plăcut decât această alternativă verde.

7. Supa

Supa ne aduce automat aminte de o zi rece de iarnă, genul acela în care plouă afară și sunteți înfășurați într-o pătură pe canapea, sorbind o combinație de supă de pui și ciuperci. Cu toate acestea, rețetele cu conținut ridicat de lichide contribuie la nivelurile de hidratare, iar alegerea unei supe ușoare de legume în locul unei supe grele cu carne transformă această alegere alimentară de sezon rece într-o opțiune mai potrivită pentru vremea caldă.

8. Fructele de pădure

Căpșunile, murele, afinele, zmeura și merișoarele sunt toate fructe alcaline, cu o natură yin. Ele generează o energie rece în corp, conform medicinei tradiționale chineze.

9. Laptele și apa de cocos

Laptele și apa de cocos conțin nutrienți importanți care ajută la hidratare, ceea ce înseamnă că ambele nu sunt doar delicioase, ci și pline de beneficii pentru sănătate. Multe rețete includ laptele de cocos, deoarece este un ingredient excelent pentru a îngroșa sosurile și a îmbogăți mesele.

10. Castraveții

Castraveții sunt legume excelente pentru zilele fierbinți de vară, deoarece conțin multă apă pentru a vă menține răcoriți, de fapt, castraveții conțin 95% apă. Asigurați-vă că îi păstrați în stare crudă, deoarece odată ce îi gătiți, multă umiditate și apă se evaporă.

În concluzie, consumați fructe și legume!

Alimentele pot fi o sursă majoră de hidratare. Spre deosebire de alimentele procesate, care de obicei nu conțin multă apă și pot fi mai greu de digerat, multe fructe și legume abundă în apă și nutrienți.

Experții recomandă consumul de produse cu conținut ridicat de apă, cum ar fi fructele de pădure, pepenele, castraveții, roșiile, țelina și ardeii grași. În timp ce salata este cunoscută pentru conținutul său ridicat de apă, cercetătorii, au menționat că verdeața mai închisă la culoare, cum ar fi varza kale și spanacul, pot fi, de asemenea, hidratante.

Aceste alimente au avantajul suplimentar că nu trebuie să fie gătite, astfel încât puteți reduce cantitatea de căldură generată în interiorul casei voastre.

În esență, este recomandat să vă încărcați cu fructe și legume bogate în apă în mod natural. Cele mai bune varietăți bogate în lichide includ:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *