Editia a XI-a, 24 Iunie 2024
Editia a XI-a, 24 Iunie 2024
Transformarea într-un Agent al Schimbării

Pachamama România, asociația organizatoare a Roșia Montană Marathon, îți oferă oportunitatea de a acționa prin participarea la mai multe proiecte care pot fi ceea ce tu căutai de ceva vreme.

Cum să-ți aduci pasiunile în folosul comunității și să iei acțiuni concrete?

Principalul proiect în care te poți implica este Roșia Montană Marathon, proiect prin care dorim să ajutăm la dezvoltarea sustenabilă a acestei localități istorice din inima Munților Apuseni.

Poți veni aici alături de prietenii tăi la maraton, ca turiști, bucurându-vă de tururi ghidate, sau ca participanți în acțiunile de sprijinire a Școlii Gimnaziale din Roșia Montană. Următoarea acțiune va fi la jumătatea lunii iulie pentru realizarea Clubului de lectură.

Pentru această acțiune puteți oferi de asemenea și donații în contul Asociației Pachamama România RO85 PIRB 4236 7320 8900 1000.

Tot la Roșia Montană vă puteți implica în proiectul Adoptă o casă, proiect prin care sunt recondiționate în fiecare vară case de patrimoniu.

Pe partea educațională, vă puteți înscrie gratuit la cursurile online ale Pachamama Alliance: Community Climate Action, Game Changer Intensive sau Simpozionul Awakening the Dreamer, Changing the Dream. Mai multe detalii despre acestea găsiți pe următorul link: https://www.pachamama.org/engage.  

Un alt mod de a acționa este semnarea petiției pentru Drepturile Naturii.

Drepturile Naturii reprezintă un proiect legislativ prin care ne dorim ca Natura să fie recunoscută ca o Ființă Vie cu drepturi juridice, la fel cum au și oamenii.

Există o Petiție Globală pe care o puteți semna și distribui și către cunoscuții voștri. O puteți accesa de pe acest link: www.rightsofmotherearth.com/ 

Cum Roșia Montană este locul de renaștere al conștiinței ecologice din România, am creat cu ajutorul lui Eugen Cadaru, avocat și scriitor, și Mari Margil, avocat din Statele Unite, un proiect de lege privind Drepturile Ecosistemului Roșia Montană.

Prin adoptarea acestuia, Ecosistemul Roșia Montană va fi recunoscut ca o entitate vie titulară de drepturi legale, cum ar fi dreptul de a exista, de a înflori, de a se regenera și de a evolua în mod natural.

Așadar, vă așteptăm alături de noi pentru a vă aduce pasiunile în folosul comunității și a deveni un Agent al Schimbării!