Editia a XI-a, 24 Iunie 2024
Editia a XI-a, 24 Iunie 2024
Redescoperirea Aurului Interior

Roșia Montană Marathon vă oferă oportunitatea de a alerga într-un spațiu sacru, un loc cu foarte multă energie, un loc de regăsire a sinelui și a strălucirii interioare.

Roșia Montană este recunoscută de peste 2000 de ani pentru bogăția din subsolurile sale, bogăție care îi ajută pe cei care o vizitează să-și (re)descopere și să-și onoreze aurul interior.

Alergarea reprezintă o meditație în mișcare, o modalitate prin care să porți un dialog cu tine însuți și să înțelegi cine ești și ce îți dorești cu adevărat să faci în viață, care este scopul tău.

Provocările din prezent sunt un motiv în plus pentru a ne reconecta cu sinele nostru și a-i cere soluții pentru ceea ce se întâmplă, pe care mai apoi să le punem în acțiune.

Alergarea montană în România a devenit din ce în ce mai populară, iar beneficiile ei sunt multiple. Pe lângă partea de sănătate fizică, aceasta oferă prilejul și de a cunoaște locuri noi, tradiții noi, oameni noi cu care să te conectezi, să dezvolți noi relații sau noi proiecte. Și, de asemenea, te apropie și mai mult de tine, de esența ta, de aurul tău interior.

Roșia Montană Marathon, prin conceptual său, este mai mult decât un eveniment sportiv. Include și latura ecologică, cea socială și cea culturală.

Pachamama România a realizat pentru ecosistemul de la Roșia Montană un Proiect de lege prin care Natura să fie recunoscută ca și Ființă Vie cu drepturi juridice. Puteți afla mai multe detalii în acest sens de pe site (www.rosiamontanamarathon.ro/drepturile-naturii/) sau întrebându-ne la fața locului.

Realizarea faptului că natura este o ființă vie și că merită să aibă, ca și noi oamenii, drepturi (în primul rând dreptul la viață și dreptul de a se regenera și de a evolua în mod natural) este un salt imens în conștiința umană. 

Prin interacționarea cu ceilalți oameni care participă la concurs, cu organizatorii sau cu localnicii descoperim persoane cu idealuri sau pasiuni comune cu ale noastre, ceea ce ne poate conferi inspirație, bucurie și încredere în ceea ce vrem să facem și în propria persoană.

În cadrul celor 3 zile petrecute la Roșia Montană aveți posibilitatea de a vizita și monumentele culturale și istorice ale localității (mai multe detalii regăsiți în program – www.rosiamontanamarathon.ro/program/). 

Localitatea găzduiește cele mai lungi Galerii romane din Europa, vizitarea lor și ascultarea poveștii istoriei lor spusă de ghidul local oferindu-vă o experiență de care să vă amintiți toată viața. 

Roșia Montană se remarcă și prin bisericile sale, 5 la număr, construite de celebrul miner Mihăilă Gritta, care a descoperit o cantitate imensă de aur în munții de aici. Toate sunt declarate monumente istorice și vor putea fi vizitate alături de un ghid local care vă va face cunoscută istoria lor.

În ziua concursului vom avea și reprezentanți ai cântecului și dansului popular din Apuseni. Tulnicăresele ne vor da deșteptarea prin sunetul pătrunzător al tulnicelor înainte de Start, iar după amiază vom fi încântați de perechile de dansatori și interpreți ai Ansamblului Popular din zonă.

Toate acestea sunt pregătite pentru a vă oferi experiențe unice care să vă apropie și mai mult de esența voastră.

Așadar, vă așteptăm la Roșia Montană pentru a vă (re)descoperi Aurul din inima voastră!