Editia a XI-a, 22 Iunie 2024

SEMIMARATON 25.2 KM

22.06.2024

7:30 – 12:30

100 RON -> 8 martie

 120 RON -> 7 mai

140 RON -> 11 iunie 
(Kit concurs inclus -fara tricou )

Date tehnice:

Ora Start: 7:30 AM

Limită de timp: 5 ore

Start-Sosire: Piața Centrală din Roșia Montană

Lungime traseu : 25.2 km

Diferența de nivel : 1100 metri

Puncte de hidratare și alimentare:

Km 6,8 – punct hidratare și alimentare;

Km 11,5 – punct de hidratare;

Km 12,4 –punct de hidratare și alimentare;

Km 14,3 – punct de hidratare ;

Km 17,9 – punct de hidratare și alimentare ( !! alimentați-vă bine pentru 7,5Km fără puncte
de alimentare !! );

Descriere Traseu

STARTUL se dă din Piața Centrală, de unde coborâm circa 1 Km pe asfalt, apoi, în zona primăriei, facem stânga și ieșim de pe drumul public. Urmează o urcare pe drum forestier prin pădure, trecem pe lângă Monumentul Funerar Circular Roman de la Tăul Găuri și apoi coborâm în satul Corna. Mai traversăm câteva fânețe, apoi coborâm în cătunul Bunta, unde vom avea primul punct de alimentare / hidratare (Km 6,8).

De acolo începem o urcare prin pădure pe o potecă ce ne poartă prin poieni frumoase pline de flori de câmp, ajungem pe culmea dealului, de unde vom avea o panoramă frumoasă a carierelor pe care le-am lăsat în urmă, dar și o vedere spre Detunata Golașă.

Traseul intersectează din nou drumul județean: vom alerga câteva sute de metri pe asfalt până la următorul punct de hidratare, aflat la Km 11,5.
Mai ținem putin asfaltul, apoi facem stânga pe un drum de pământ și ajungem la următorul punct de hidratare/alimentare la Km 12,4 unde voluntarii ne vor ghida înainte, vom coborî pe un forestier până la Tăul Brazi, vom alerga pe digul tăului, după care poteca ne va scoate pe drumul asfaltat din Roșia Montană de unde, după câteva sute de metri, ajungem în Piața Centrală (KM 14,3). Ne hidratăm și ne pregătim pentru următoarea buclă de circa 11Km.
Continuăm în coborâre pe asfalt vreo 200 m apoi facem stânga părăsind drumul public și începem urcarea pe drumul industrial de carieră până în vârf, La Cruce.
De aici coborâm pe o potecă prin pădure pe lângă Piatra Corbului, ajungem din nou la o intersecție de 5 drumuri (PA/PH), unde voluntarii ne vor îndruma drept în față. După circa 700 m părăsim spre stânga drumul industrial, respectând indicațiile voluntarilor, și intrăm pe o potecă care ne duce pe Masivul Șulei, de unde se văd Tăul Brazi, Tăul Anghel și Piatra Corbului – monument al naturii și simbol al Roșiei Montane.
Se coboară către Tăul Mare, lacul în formă de inimă. Ocolim tăul pe partea dreaptă și intrăm într-o porțiune comună a traseelor de Maraton și Cros. Traseul șerpuiește pe pajiște alpină, apoi urmează o urcare scurtă, dar foarte abruptă, prin iarbă, până în vârful Masivului Rotundu.
De aici începem o coborâre pe drum forestier printre brazi, trecem pe lângă un zmeuriș, virăm stânga, iar aproape de capăt, pe stânga, avem si un izvor rece. Ne îndreptăm spre satul Țarina, coborăm încă circa 1 Km și ajungem la Tăul Țarinii. De aici continuăm aproximativ 1,5 Km și ajungem în Piața centrală a Roșiei Montane, la Finish.

După cum se observă, traseul Semimaratonului este același cu cel al Maratonului, cu excepția porțiunii ce duce spre Detunata.

Harta traseu

Trakurile GPX sunt cu caracter informativ. Concurenții sunt sfătuiți să urmeze marcajele puse de noi pe traseu.

Trackul GPX poate fi descarcăt de aici: GPX Maraton

Loc de întâlnire

Centrul Vechi – sat Roșia Montană

Organizator

Pachamama România

contact@rosiamontanamarathon.ro

detalii

Limita: 500 participanti