Eveniment sportiv și eco-socio-cultural.
+40 724 270 951
Eveniment sportiv și eco-socio-cultural.
+40 724 270 951

Regulament

Roșia Montana Marathon a fost creat din dorința de a împărtăși iubirea noastră pentru natură și mediul înconjurător, pentru sport, pentru o viață sănătoasă și totodată pentru crearea unei lumi aducătoare de împlinire spirituală, echitabilă și sustenabilă.

Maratonul este la a V-a ediție și îi este dedicat marii noastre campioane olimpice Constantina Diță, care în anul 2008, la Beijing, a câștigat pentru România prima medalie de aur în proba de maraton.

Scopul maratonului este promovarea alergării în aer liber și a unui stil de viața sănătos, concomitent cu promovarea în rândul concurenților și susținătorilor acestora a frumuseților, a tradițiilor și istoriei zonei turistice Roșia Montană și a împrejurimilor.

1. INFORMAȚII DESPRE COMPETIȚIE

Evenimentul Roșia Montană Marathon este organizat de Asociația Pachamama România și are loc în ziua de 22 iulie 2017 în Roșia Montana, Munții Apuseni. O parte din traseu desfășurându-se pe drumul județean 742, județul Alba.

 

Participanții la Competiție sunt obligați să respecte termenii și condițiile din prezentul Regulament Oficial al Competiției (denumit în continuare “Regulament Oficial”).

Regulamentul Oficial este întocmit și va fi făcut public conform legislației aplicabile în România, fiind disponibil în mod gratuit oricărui solicitant, pe site-urile rosiamontanamarathon.ro și pachamamaromania.ro și la locul de desfășurare a Competiției.

Prin participarea la aceasta Competiție, concurenții sunt de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament Oficial și ale legislației în vigoare aplicabile și să semneze declarația pe proprie răspundere pusă la dispoziție de către Organizatori cu ocazia înscrierii, precum și în ziua concursului, la momentul validării înscrierii.

2. PROBE ȘI CATEGORII

Probe:

 • Maraton – 43.82 km
 • Semimaraton – 26,58 km
 • Cursa Populară – 10 km
 • Cursa Copiilor 

Alergare pe grupe de vârstă

 • 8-10 ani: 600m
 • 11-12 ani: 800m
 • 13-15 ani: 1200 m

.

Categorii: Masculin și Feminin.

Numărul maxim de participanți: 400.

Timpi Limită

 • Maraton: 8 ore;
 • Semimaraton: 5 ore;
 • Cursa 10 km: 3 ore.

3. PERIOADA ȘI ZONA DE DESFĂȘURARE A COMPETIȚIEI

Competiția va avea loc în ziua de duminică, 23 iulie 2017, la Roșia Montană.

Startul la probele de Maraton (43.82 km), Semimaraton (26,58 km) și Cursa de 10 km va fi dat în același timp, la ora 07:30, din Piața Centrală.

Competiția se va încheia în același loc la ora 16:30.

Cursa copiilor va avea loc în aceeași zi începând cu ora 16:00.

Între orele 14:00-18:00 va avea loc Pasta Party, unde concurenții pot servi după încheierea cursei paste calde.

Festivitatea de premiere se va desfășura după ora 18:00, iar după ora 19:30 va avea loc și un concert.

Concurenții trebuie să fie prezenți în zona de start în ziua de 22 Iulie 2016, la ora 07.00, în Piața Centrală, unde se vor face ultimele precizări legate de curse. Un grup de copii din localitate va intona Imnul României.

Înainte de start, preotul Bisericii Adormirea Maicii Domnului, din Roșia Montană, va ține o slujbă pentru pomenirea eroilor neamului și îi va binecuvânta pe toți alergătorii.

TRASEUL ȘI PUNCTELE DE PE TRASEU

Competiția se va desfășura în zona Roșiei Montane pe un traseu marcat de către organizatori.

MARATON

START: PIAȚA CENTRALĂ  — PODUL “LA BERCU” spre STREK  — STREK (3,5 km)  — GURA-MINEI  — POLIȚIE  — HĂLZILE DE STERIL ALE MASIVULUI CETATE  — INTERSECȚIA CU PRINCIPALUL ÎNTRE CÂRNIC ŞI CETATE  — SATUL CORNA  — CENTRUL SATULUI CORNA  — BUNTA (intersecţia NR.2)  — FOSTUL DRUM AL CORNEI  — LA GARAJE INTERSECŢIA CU PRINCIPALUL SPRE COMBINAT  — LA GRUBER (IZVOARELE VĂII CORNII)  — TĂUL BRAZILOR  — PIAȚA (TÂRG)  — ȘCOALA VECHE  — CÂRNIC  — CETATE  — PIATRA DESPICATĂ  — GALERIILE PRE-ROMANE ŞI ROMANE  — PIATRA CORBULUI  — MASIVUL SULEI  — CELE TREI VÂRFURI (LETY)  — TĂUL CEL MARE  — MASIVUL ROTUNDU  — VÂRFUL ROTUNDU  — GARDA-BĂRBULEȘTI  — VÂRTOP  — STATUIA LUI CLOŞCA  — PĂDUREA PIATRA-ALBĂ  — ISLAZ  — SATUL BĂLMOȘEȘTI  — MASIVUL ORLEA  — BISERICA ORTODOXĂ  —  MONUMENTUL EROILOR şi CRUCEA LUI GRITTA. – SOSIRE! Centrul Istoric

SEMIMARATON 

START! PIAȚA CENTRALĂ  — POLIȚIE  — HĂLZILE DE STRERIL ALE MASIVULUI CETATE  — INTERSECȚIA CU PRINCIPALUL ÎNTRE CÂRNIC ŞI CETATE  — SATUL CORNA  — CENTRUL SATULUI CORNA  —  BUNTA (intersecţia NR.2)  — FOSTUL DRUM AL CORNEI  — LA GARAJE (INTERSECŢIA CU PRINCIPALUL SPRE COMBINAT)  — LA GRUBER (IZVOARELE VĂII CORNII)  — TĂUL BRAZILOR  — PIAȚĂ (TÂRG)  — ȘCOALA VECHE  — CÂRNIC  — CETATE  — PIATRA DESPICATĂ  — GALERIILE PRE-ROMANE ŞI ROMANE  — PIATRA CORBULUI  — MASIVUL SULEI  — CELE REI VÂRFURI (LETY)  — TĂUL CEL MARE  — MASIVUL ROTUNDU  — VÂRFUL ROTUNDU  — INTERSECȚIA SPRE TĂUL ŢARINII-TĂUL ŢARINA  — CIMITIRUL ŢARINA  — SATUL BERK  — PIAȚA (TÂRG)  — SOSIRE! MONUMENTUL EROILOR ŞI CRUCEA LUI GRITTA.

CURSA de 10 KM

START! PIAȚA CENTRALĂ  — GURA-MINEI  — ȘOFRON  — POD “LA BOBARU”  — POD “LA BERCU”  — GURA ROȘIEI  — ȘI RETUR  — SOSIRE! MONUMENTUL EROILOR ȘI CRUCEA LUI GRITTA

4. CONDIȚII ADMINISTRATIVE (pe durata competiției)

Organizarea evenimentului revine Alianței Pachamama România

În timpul probelor competitive, în zonele start/sosire, vor exista puncte de revitalizare unde concurenții se pot alimenta cu apă plată, sucuri naturale, băutura izotonică, fructe etc.

Pe durata desfășurării competiției, participanții nu pot părăsi traseul de alergare și nici nu îl pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative. Participanții care renunță la cursă pe parcursul alergării vor fi preluați de organizatori și conduși la punctele de control, unde arbitrii de traseu le vor înregistra abandonul.

Competiția va beneficia de prezența unei ambulanțe.

Temperatura probabilă: 15 – 30°C. Este obligatorie folosirea de echipament adecvat alergării la temperatura și condițiile meteorologice specifice perioadei de desfășurare a competiției.

5. CONDIȚII DE PARTICIPARE

Condiții ce trebuie îndeplinite de concurenți pentru a participa la competiție:

 1. pentru proba de Maraton (43.82 km) și Semimaraton (26,58 km) să aibă cel puțin 18 ani împliniți cel târziu pe 21.07.2016.
 2. pentru proba de 10 km să aibe cel puțin 16 ani împliniți cel târziu pe 21.07.2016.
 3. să aibă asupra sa un act de identitate în original.
 4. să fie de acord să participe pe propria răspundere, asociația organizatoare nefiind răspunzătoare pentru eventuale accidente sau alte prejudicii suferite de alergător în urma participării la această competiție.

NOTĂ: Confirmarea participării la cursă și ridicarea numărului de concurs se face în ziua de vineri, 22.07.2016, între orele 16:00-24:00 la Căminul Cultural din Roșia Montană.

6. ECHIPAMENT ȘI DEPOZITARE ALTE OBIECTE

Echipament recomandat :

– încălţăminte de trail

– un tricou de poliester

– şapcă

– geacă gore-tex sau ceva similar pentru vânt

– bidon pentru apă (de uz personal pentru toate cursele, la punctele de hidratare se pot reumple, in rest apa se serveste cu paharul, ce va fi lasat in zona apropiata pentru a evita poluarea)

– bețe de schi sau trekking

– ochelari de soare cu protecție UV

Obiectele personale ale participanților vor putea fi depozitate în zona de start, la Monumentul Eroilor, special amenajată, după ora 07.00, prin grija organizatorilor. Acestea vor putea fi ridicate după sosire, pe baza numărului de concurs. ATENȚIE! Vă recomandăm să nu lăsați obiecte de valoare în sacii de depozitare a obiectelor personale.

7. CRONOMETRARE

Cronometrarea va fi asigurată manual. Punctele de control adiționale vor fi plasate de-a lungul traseului, fără a fi semnalizate. Alergătorii care nu vor trece prin punctele de control vor fi descalificați automat. Fiecare alergător este responsabil pentru propria securitate. Recomandăm să se alerge în coloană, pe partea dreapta a drumului. Este responsabilitatea fiecărui participant să poarte numărul de concurs, fiind strict interzisă modificarea acestuia. Participanții la competiție cu numere de concurs lipsă sau modificate vor fi descalificați.

8. CLASAMENT – CERTIFICAT DE PARTICIPARE

Clasamentul oficial va fi disponibil imediat după cursă pe www.rosiamontanamarathon.ro.

Fiecare alergător din probele de Maraton, Semimaraton și Cursa 10 km care va încheia cursa va primi medalia și Certificatul de participare. Primul clasat din fiecare proba, Masculin și Feminin, vor primi diplome și cupe.

9. TAXA DE PARTICIPARE

Maraton: 110 lei (KIT concurs inclus);

Semimaraton: 110 lei (KIT concurs inclus);

Cursa de 10 km: 50 lei;

Plata se va face până pe data de 18.07.2016.

Modalități de plată:

 • prin transfer bancar în contul Asociației Pachamama România: Cont RO85 PIRB 4236 7320 8900 1000, deschis la PIRAEUS BANK, Strada Dr. Lister, Nr. 32, Sector 5, București, beneficiar ASOCIAȚIA PACHAMAMA ROMÂNIA
 • cu card bancar, procesarea plăților securizate se face de către MobilPay, Netopia SRL pe site-ul www.rosiamontanamarathon.ro

KIT-ul de concurs conține: tricou tehnic Gravity, numar de concurs, declaratie de participare, cupon pasta party, pliante oferite de organizatori si sponsori. Medalia de finisher se primeste la sfarsitul competitiei la linia de sosire. Alergătorii înscriși sunt invitați și la Pasta Party, după terminarea cursei.

Înscrierea la fața locului nu garantează obtinerea unui kit complet (fară tricou tehnic).

10. ÎNSCRIERI

Înscrierile la competiție se fac până pe data de 15.07.2016 pe site-ul oficial: www.rosiamontanamarathon.ro/inscrie-te .

11. CONDIȚII ADMINISTRATIVE GENERALE

Organizatorii se obligă, de asemenea, să respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecția datelor cu caracter personal.

Ca atare, Organizatorii se angajează să păstreze confidențialitatea datelor cu caracter personal ale participanților/câștigătorilor la prezenta Competiție și să le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declarației participanților pe propria răspundere și legislației în vigoare.

Concurenților le este interzisă aruncarea oricăror resturi, gunoaie în zona de desfășurare a competiției sub sancțiunea descalificării din competiție. Aceștia vor putea folosi fie coșurile de gunoi amplasate în localitățile de pe traseu, fie sacii menajeri puși la dispoziție de către organizatori în zonele start/sosire și de hidratare. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deșeurilor și depunerea acestora în zonele special amenajate.

De asemenea, ei își rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament până la data începerii competiției, cu obligativitatea anunțării modificărilor intervenite pe site și la locul de desfășurare a competiției.

Accesul în zona de concurs:

 • cu autovehicule proprietate personal din direcția București până la Alba-Iulia, apoi Gura Roșiei
 • cu mijloace de transport în comun din mai multe direcții: București – Pitești – Sibiu – Sebeș – Alba-Iulia – Gura Roșiei – Roșia Montană; Brașov – Sibiu – Sebeș – Alba-Iulia – Gura Roșiei – Roșia Montană; Cluj – Gura Roșiei – Roșia Montană
 • cu trenul, din orice direcție, până la Alba-Iulia, iar de acolo un alt mijloc de transport în comun.

Comitetul de inițiativă și de organizare:

Dacă ai nevoie de mai multe informații, contactează-ne direct.

+40 724 270 951

42,81 KM

ÎN CEA MAI IUBITĂ LOCALITATE DIN ROMÂNIA