Eveniment sportiv și eco-socio-cultural.
+40 724 270 951
Eveniment sportiv și eco-socio-cultural.
+40 724 270 951

Semi-Maraton 26.58km

  • 22.07.2017
  • 07:30 am - 01:30 pm
  • 110 RON
  • Categorie eveniment

26,58 km – 860 m diferenţă pozitivă; Trail race combinat cu porţiuni de asfalt; Timp limită – 6 ore;

START! De la Monumentul Eroilor şi CRUCEA lui Gritta.

Coborâre până în dreptul Poliţiei unde facem la stânga, intersectându-ne cu drumurile ce vin de pe Valea Nanului, de la Tăul Ţapului şi de la Hop-Gauri.

Traversăm pe HĂLZILE DE STERIL, pe la jumătatea Masivului Cetate şi ieşim în punctul în care se întâlnesc Masivele Cârnic şi Cetate.

Coborârea spre satul Corna.

Centrul satului Corna.

La dreaptă spre Abrud până aproape de Remus Cenuşă şi apoi spre stânga spre satul Bunta.

La prima intersecţie a drumului secundar facem la dreapta şi după 150 m o luăm pieptiş prin locul care a aparţinut fostului RECTOR al UNIVERSITĂŢII  1 DECEMBRIE, Vasile Moise ( loc pe care există un drum de acces).

Se iese  în DRUMUL STRATEGIC (fostul drum PRINCIPAL al Cornei), ce urmăreşte culmea stângă a Văii Cornei (în direcţia de curgere a pârâului Corna).

O luăm la stânga, pe urcare, spre cele câteva GARAJE, unde se iese în drumul ce duce spre Roșia-Poieni.

În stânga se văd Centrul Cornei şi Masivele Cetate şi Cârnic (cu Piatra Corbului), iar peste Cârnic se vede Vârful Rotundu.

În dreapta Valea Bucium-Sat cu apa Abruzelului (Abrudelului), în plan secund Valea Buciumului cu Detunata Flocoasa şi Detunata Goală, iar la orizont Masivul Corabia şi Gemenele.

Din Principalul ce duce spre Roșia-Poieni intrăm spre Roşia pe la GRUBER (aşa-zis, până acum, Eduard), având Piatra Corbului în faţă şi Tăul Cornii şi Valea Cornii în stânga, jos. Trecem având în dreapta sus izvoarele Văii Cornei.

La intersecţie coborâm până la Tăul Brazilor, o luăm la dreapta, apoi la stânga, mergem pe dig şi apoi facem din nou la stânga coborând spre Principalul ce duce pe str. Brazi spre Piaţă.

De acolo coborâm până la Şcoala Veche de unde o luăm la stânga spre Masivul Cârnic. Ocolim Cârnicul şi ajungem, trecând pe lângă urmele unor exploatări pre-romane şi romane, pe lângă Piatra Corbului şi ajungând în intersecţia de unde am început să coborâm spre Centrul Roşiei.

La intersecţie mergem înainte, iar după câteva sute de metri ni se deschide spre stânga Valea Roşiei, iar în plan apropiat în stânga avem Masivul Sulei (se vede capul de TARABOSTES), cele TREI VÂRFURI, iar în plan îndepărtat Masivul Rotundu.

Ieşim , din nou, în drumul Principal spre COMBINATUL MINIER AL CUPRULUI ROȘIA-POIENI şi după vreo 300 m facem la stânga coborând spre Tăul cel Mare.

Ocolim Tăul cel Mare prin partea dreaptă, menţinând drumul drept spre ŞESURI.

Din Şesuri o luăm la dreapta şi ieşim pe poartă spre Vârtop, la prima intersecţie făcând stânga , iar la următoarea, după vreo 200 m tot stânga, spre Tăul Ţărânii.

Ţinem drumul principal până la Cimititul în Ţarină, trecând pe lângă Tăul Ţarinii, iar mai apoi ajungând în satul Roșia Montană dinspre cartierul Berk.

Din Piaţă coborâm aproximativ 1 km până la Monumentul Eroilor unde va fi de altfel şi SOSIREA.

Loc de întâlnire

Monumentul Eroilor

Sat. Rosia Montana

Telefon: +40 724 270 951

rosiamontanamarathon.ro

Organizator

Pachamama România

Str. Dr. Lister, Nr. 32, București

Detalii

  • Limită:
    500 participanți