Semi-Maraton 26.58km

 • 26.06.2021
 • 07:30 am - 02:30 pm
 • 140 RON
 • Categorie eveniment

STARTUL se dă din Piața Centrală de unde coborâm cca un km pe asfalt apoi în zona primăriei facem stânga și ieșim de pe drumul public.

Urmează o urcare pe forestier iar apoi traseul ne poartă pe poteci înierbate, urcăm printr-o pădure de pin, în treacăt suntem răcoriți de aerul provenit din vechi galerii miniere dezafectate ca mai apoi să ajungem pe un drum industrial de sub cariera Cetate. Aici suntem la km 3,5 iar voluntarii ne vor ghida pe drumul ce coboară spre satul Corna unde vom avea primul punct de alimentare.

În satul Corna alergăm câteva sute de metri pe asfalt, apoi începem o urcare pe o potecă ce ne poartă prin poieni frumoase pline de flori de camp, ajungem pe culmea dealului de unde vom avea o panorama frumoasă a carierelor pe care le-am lăsat în urmă dar și o vedere spre Detunata, adică ce ne așteaptă în continuare…

Traseul intersectează din nou drumul judetean, vom alerga cîteva sute de metri pe asfalt până la următorul punct de hidratare aflat la km 12.

Mai ținem putin asfaltul, apoi facem stânga pe un drum de pământ si ajungem la următorul punct de hidratare la km 13 unde voluntarii ne vor ghida înainte, vom coborî pe un forestier până la Tăul brazi, vom alerga pe lângă Tău după care poteca ne va scoate pe drumul asfaltat din Rosia Montană unde după câteva sute de metri ajungem în piața centrală, ne hidratăm și ne pregătim ptr următoarea buclă de cca 11km.

Continuăm în coborâre pe asfalt vreo 200 m apoi facem stânga părăsind drumul public si începem urcarea pe drum industrial pe cariera până în vârf, la cruce.

De aici coborâm pe o potecă prin pădure pe lângă Piatra Corbului ajungem din nou la o intersectie de 5 drumuri unde voluntarii ne vor indruma drept în față. După cca 700m parăsim drumul industrial respectând indicatiile voluntarilor si intrăm pe o potecă care ne duce pe deasupra Tăului Anghel. Ajungem în vârful Sulei, de-acolo pe creasta si apoi coboram brusc spre Tăul Mare, trecem pe lângă Tău si începem să urcăm spre vărful Rotundu, o urcare scurtă dar foarte abruptă prin iarbă. De aici începem o coborâre pe un drum forestier pe lângă un zmeuriș, la capătul lui avem si un izvor rece iar apoi după vreo 5km de coborăre ajungem în piața centrală a Rosiei Montane la finish.

.După cum se observă, traseul Semimaratonului este același cu cel al Maratonului, cu excepția porțiunii ce duce spre Detunata.

Diferența totala de nivel va fi de 900m.

Trackul GPX poate fi descarcat de aici: GPX Semi Maraton

Pe parcursul traseului vor fi urmatoarele puncte de hidratare / alimentare:

 • km 3,5 – punct de hidratare;
 • km 7,8 – punct de hidratare și alimentare (de asemenea check point);
 • km 12,3 – punct de hidratare și alimentare;
 • km 13,2 – punct de hidratare și alimentare (de asemenea check point);
 • km 15 – punct de hidratare și alimentare (de asemenea check point);
 • km 16,8 – punct de hidratare;
 • km 18,8 – punct de hidratare și alimentare (de asemenea check point);
 • km 23,5 – punct de hidratare;

Loc de întâlnire

Centrul Vechi

Sat. Roșia Montană

Organizator

Pachamama România

Bdul Eroilor, Nr. 15, București

Telefon: Daniel Diaconu: 0732 661 743, Elena Semen: 0721 254 403

rosiamontanamarathon@gmail.com

www.pachamamaromania.ro

Detalii

 • Limită:
  300 participanți