1-4 SEPTEMBRIE 2022
1-4 SEPTEMBRIE 2022

Semi-Maraton 25,2 Km

 • 03.09.2022
 • 07:30 am - 02:30 pm
 • 150 RON -> 25 apr, 180 RON -> 16 aug, 185 RON -> 02 sep
 • Categorie eveniment

STARTUL se dă din Piața Centrală, de unde coborâm circa 1Km pe asfalt, apoi în zona primăriei facem stânga și ieșim de pe drumul public.
Urmează o urcare pe forestier prin pădure, trecem pe lângă Monumentul Funerar Circular Roman de la Tăul Găuri și apoi coborâm în satul Corna. Mai traversăm câteva fânețe, apoi coborâm în cătunul Bunta, unde vom avea primul punct de alimentare / hidratare (Km 6,8).

De acolo începem o urcare prin pădure pe o potecă ce ne poartă prin poieni frumoase pline de flori de câmp, ajungem pe culmea dealului, de unde vom avea o panorama frumoasă a carierelor pe care le-am lăsat în urmă, dar și o vedere spre Detunata Golașă.

Traseul intersectează din nou drumul judetean, pe care vom alerga câteva sute de metri pe asfalt până la următorul punct de hidratare aflat la Km 11,5.
Mai ținem putin asfaltul, apoi facem stânga pe un drum de pământ și ajungem la următorul punct de hidratare / alimentare la Km 12,4 unde voluntarii ne vor ghida înainte, vom coborî pe un forestier până la Tăul Brazi, vom alerga pe digul tăului, după care poteca ne va scoate pe drumul asfaltat din Roșia Montană de unde, după câteva sute de metri, ajungem în Piața Centrală (KM 14,3). Ne hidratăm și ne pregătim ptr următoarea buclă de cca 11Km.

Continuăm în coborâre pe asfalt vreo 200 m apoi facem stânga părăsind drumul public și începem urcarea pe drumul industrial de cariera până în vârf, La Cruce.
De aici coborâm pe o potecă prin pădure pe lângă Piatra Corbului, ajungem din nou la o intersectie de 5 drumuri (PA/PH) unde voluntarii ne vor indruma drept în față. După circa 700m părăsim spre stânga drumul industrial respectând indicațiile voluntarilor și intrăm pe o potecă care ne duce pe Masivul Șulei, de unde se văd Tăul Brazi, Tăul Anghel și Piatra Corbului – monument al naturii și simbol al Roșiei Montane.

Se coboară către Tăul Mare, lacul în formă de inimă, care se ocolește pe partea dreaptă și se intră pe porțiune comună a traseelor de Maraton și Cros. Traseul șerpuiește pe pajiște alpină, apoi urmeaza o urcare scurtă dar foarte abruptă prin iarbă până în vârful Masivului Rotundu.

De aici începem o coborâre pe drum forestier printre brazi, trecem pe lângă un zmeuriș, virăm stânga, iar aproape de capăt, pe stanga, avem si un izvor rece. Ne îndreptăm spre satul Țarina, coborăm înca circa 1Km și ajungem la Tăul Țarinii. De aici continuăm aproximativ 1,5Km și ajungem în piața centrală a Roșiei Montane la finish.

După cum se observă, traseul Semimaratonului este același cu cel al Maratonului, cu excepția porțiunii ce duce spre Detunata.

Diferența totala de nivel va fi de 1100m.

Pe parcursul traseului vor fi urmatoarele puncte de hidratare / alimentare:
  • Km 6,8 – punct de hidratare și alimentare;

  • Km 11,5 – punct de hidratare;

  • Km 12,4 – punct de hidratare și alimentare;

  • Km 14,3 – punct de hidratare;

  • Km 17,9 – punct de hidratare și alimentare ( !! alimentați-vă bine pentru 7,5Km fără puncte de alimentare !! );

Trakurile GPX sunt cu caracter informativ. Concurentii sunt sfatuiti sa urmeze marcajele puse de noi pe traseu.

Trackul GPX poate fi descarcat de aici: GPX Semi Maraton

 

Loc de întâlnire

Centrul Vechi

Sat. Roșia Montană

Organizator

Pachamama România

Bdul Eroilor, Nr. 15, București

Telefon: + 40 757 451 882 (Ana Oros)

rosiamontanamarathon@gmail.com

www.pachamamaromania.ro

Detalii

 • Limită:
  300 participanți