Editia a XI-a, 22 Iunie 2024

Cea de-a X-a ediție a Roșia Montană Marathon, desfășurată în perioada 23-25 Iunie 2023, a oferit participanților noi experiențe care să îi îmbogățească din punct de vedere emoțional și spiritual.

Roșia Montană Marathon este mai mult decât un eveniment sportiv, îmbinând armonios și partea ecologică, socială și culturală.

Ca în fiecare an, am desfășurat înaintea evenimentului o acțiune de ecologizare alături de elevii roșieni și cei din Abrud și Câmpeni prin care să curățăm traseele de concurs. Această acțiune a fost completată și de către colegii care s-au ocupat de marcarea traseului.

În completarea alergării de pe traseele de Cros, Semimaraton, Maraton, Cursa Copiilor și a Drumeției Interconectivității, participanții s-au bucurat de numeroase momente culturale: concert cu Grup Lira Maramureș și Pavel Jarda, recital la nai cu Radu Nechifor, cântec la tulnic, cântece și dansuri populare specifice Munților Apuseni cu Ansamblul Folcloric „Aurarii” – Bucium, interpretarea Imnului Roșia Montană Marathon de către Gabriel Băruța însoțit de coregrafia trupei Zumba, vizite la Galeriile Romane, precum și ateliere de creație pentru copii împreună cu ambasadoarea RMM, Hiroko Ogawa.

Anul acesta cauza socială RMM 2023 a fost reprezentată de achiziția unui Parc de joacă pentru copiii din Gura Roșiei, aceștia fiind lipsiți de un loc de recreere după ce inundațiile le-au distrus vechiul parc.

Dacă doriți să fiți solidari acestei cauze sociale, puteți face donații în contul Asociației Pachamama România cu specificația „Parc de joacă”: RO85 PIRB 4236 7320 8900 1000, deschis la PIRAEUS BANK.

Concert Grup Lira Maramureș și Pavel Jarda

Trupa Zumba din Bistra (sus) și Gabriel Băruța (jos) – Imnul RMM – Aurul din Inima ta

manifestarea și celebrarea bucuriei.

Start RMM 2023

Câștigătorii Roșia Montană Marathon 2023 la proba de maraton, proba regină, au fost Stan Florin, cu timpul de 4:04:22 (urmat de Ilie Iloiu și Octavian Ciorescu), și Adriana Ploșniță, cu timpul de 4:32:43 (urmată de Viorica Mălai, campioana ediției precedente, și Ștefania Buzincu). La masculin s-a păstrat tradiția și am avut un nou câștigator, cel de-al zecelea.

Căștigători Maratonului „Ana Oros Daraban”

La proba de Semimaraton câștigătorii au fost Cristian Pop, cu timpul de 2:05:36, urmat de Raul Andrei Valcica și Tudor Roșca, și Valeria Rusu, cu timpul de 2:40:06, urmată de Ana Maria Szabo și Maria Roșca. La masculin, Cristian Pop a reușit să câștige Semimaratonul pentru a treia oară, un record. Pe locul trei au venit frații Roșca, atât la masculine, cât și la feminin, tânăra generație de la poalele Pietrei Craiului.

Open Masculin – Semimaraton

La proba de Cros câștigătorii au fost Iulian Pop, cu timpul de 45:30, urmat de Octavian Țucmeanu și Cristian Pitut, și Ciul Alexandra, cu timpul de 59:29, urmată de Ștefania Sălăgean și Oana Duma. Ne-am bucurat ca Ștefania, ambasadoarea Roșia Montană Marathon, să fie pe locul doi.

Open Feminin – Cros

Felicitări tuturor pentru rezultatele obținute!

Clasamentul complet îl regăsiți aici: time-it.go.ro/2023/rosiamontana/

Dorim să mulțumim tuturor sponsorilor (Albalact, Tis Farmaceutic, TDG, Viva Natura, Societatea Română de Dermatologie, Therme București, Made in Roșia Montană) și partenerilor care ne-au dat posibilitatea să oferim din nou un kit generos alergătorilor, premii pe măsură.

Mulțumim tuturor autorităților din Roșia Montană, .

partenerilor media (Radio Romania Târgu Mureș, Radio România Cluj, Radio România Brașov, Radio România Actualități, Agerpres, Cul-tura.ro, ItsyBitsylocalnicilor care ne-au oferit sprijinul necondiționat.

Nu în ultimul rând, mulțumim tuturor voluntarilor pentru implicare și dăruire.

Vă așteptăm cu drag la ediția din 22 iunie 2024!

CONTACT

T:  +40 732 661 743 (Daniel Diaconu)

Mcontact@rosiamontanamarathon.ro

W: rosiamontanamarathon.ro

articol agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *