Editia a XI-a, 24 Iunie 2024
Editia a XI-a, 24 Iunie 2024
Cauza socială

Cauza socială Roșia Montană Marathon

Cauza Socială Pachamama România 2024

   Cauza socială Roșia Montană Marathon a ultimelor ediții (2018, 2019, 2020, 2021,2022,2023) a fost dedicată elevilor Școlii Gimnaziale ”Simion Balint” din Roșia Montană.

   Suma donată din partea Asociației Pachamama România a constat în banii rezultați din redirecționarea a 10% din taxa de participare a alergătorilor la Roșia Montană Marathon. La acestea s-au adăugat sume din donațiile primite la maraton din partea celor prezenți, precum și din bugetul asociației.

   În urma donațiilor, cu ajutorul Primăriei Roșia Montană, localnicii și copiii au beneficiat de următoarele facilități:

Construirea parcului de joacă pentru copiii din Roșia Montană

2019 ► 12.000 RON

Modernizarea Școlii Gimnaziale ”Simion Balint” din Roșia Montană

2020 ► 4000 RON

Amenajarea unei săli de lectură și dotarea acesteia cu fond de carte nouă, în cadrul Școlii Gimnaziale ”Simion Balint” din Roșia Montană

2021 ► 2700 RON

Donație pentru inundațiile din Roșia Montană

2021 ► Iulie – August

Realizarea unui Club de lectură pentru elevii Școlii Gimnaziale „Simion Balint” din Roșia Montană.

2022 ► 1-4 Septembrie

Dotarea Școlii Gimnaziale Roșia Montană cu 𝐓𝐚𝐛𝐥ă 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯ă 𝐜𝐮 𝐭𝐞𝐡𝐧𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐞 𝐭𝐚𝐜𝐭𝐢𝐥𝐚̆ 𝐈𝐑

   Mulțumim pe această cale tuturor participanților ultimelor ediții Roșia Montană Marathon. În acest fel ați contribuit și la cauza noastră socială. Totodată, mulțumim și donatorilor individuali. O mare parte din împlinirea acestui vis al copiilor roșieni vi se datorează.

   Pentru ediția acestui an, cauza socială vizează aceeași Școală Gimnazială din Roșia Montană. Pentru ediția aniversară din 2023 ne-am propus să ajutăm la amenajarea unui nou parc de joacă pentru copiii din Gura Roșiei. În urma inundațiilor, parcul ce-l aveau a fost distrus și nu mai poate fi reparat.

𝑪𝒐𝒔𝒕𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒂𝒄𝒉𝒊𝒛𝒊𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒍 𝒖𝒏𝒖𝒊 𝒏𝒐𝒖 𝒑𝒂𝒓𝒄 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒅𝒆 𝟯𝟬.𝟬𝟬𝟬 𝗹𝗲𝗶.

   Ne dorim să continuăm acest proces de ajutor în dezvoltarea armonioasă a copiilor de aici prin diverse programe educaționale și acțiuni care să le dezvolte spiritul civic. Totodată, urmărim să realizăm și acțiuni de modernizare a școlii.

   Am primit nenumărate scrisori din partea copiilor prin care ne spun că și-ar dori în acest an, o tablă interactivă cu soft educațional.

Copiii sunt viitorul comunității și am ales să investim până acum în educația lor prin contruirea parcului de joacă, prin implicarea în acțiuni de voluntariat la ecologizarea traseelor, la organizarea maratonului, prin prezentări la școală despre relația noastră cu natura și despre importanța colectării separate a deșeurilor.

Ne dorim să continuăm acest proces de ajutor în dezvoltarea armonioasă a copiilor de aici prin diverse programe educaționale și acțiuni care să le dezvolte spiritul civic. Totodată, urmărim să realizăm și acțiuni de modernizare a școlii.

Puteți face parte din acest demers nobil și puteți contribui la împlinirea visurilor acestor copii printr-o donație!

Pentru toți cei care mai doriți să contribuiți, o puteți face în contul Pachamama România: RO85 PIRB 4236 7320 8900 1000, deschis la PIRAEUS BANK, specificând ”Donație pentru Modernizarea Școlii Gimnaziale „Simion Balint” Roșia Montană”.

La ediția de anul acesta a Roșia Montană Marathon dorim să vedeți rezultatele acestei implicări sociale.

Să arătăm împreună puterea unității și a solidarității!


Descoperă Traseul spre Inima Ta!

www.rosiamontanamarathon.ro