Editia a XI-a, 24 Iunie 2024
Editia a XI-a, 24 Iunie 2024
Cauza socială Roșia Montană Marathon 2024

Roșia Montană Marathon este mai mult decât un eveniment sportiv, îmbinând armonios și partea socială, ecologică și cultural-istorică.

Pentru că punem accent pe buna dezvoltare a tinerei generații, în ultimii 5 ani am reușit împreună să fim solidari cu copiii din Roșia Montană, oferindu-le sprijinul nostru pentru a avea condiții mai bune de învățare și recreere.

Începând cu ediția a VI-a din anul 2018 am contribuit cu fonduri din contul Asociației Pachamama România (organizatoarea Roșia Montană Marathon) și prin donații de la diverși sponsori și alergători pentru următoarele cauze sociale:

În 2018 am pornit Campania de strângere de fonduri pentru achiziția unui parc de joacă pentru copiii din Roșia Montană în curtea Școlii Gimnaziale „Simion Balint” din localitate;

În 2019 am reușit alături de Primăria Roșia Montană să achiziționăm și să amenajăm un parc de joacă pentru copiii roșieni;

În 2020 echipa Roșia Montană Marathon a curățat și a înfrumusețat alături de elevii voluntari Parcul Broader, am vopsit gardul școlii și am plantat puieți de tuia;

În 2021 am contribuit la realizarea unui Club de lectură pentru elevii Școlii Gimnaziale „Simion Balint” din Roșia Montană. 7% din taxa de participare pe care ați achitat-o, ceea ce înseamnă 2700 lei, am donat  pentru realizarea acestuia. Pe langă această sumă, unul dintre sponsorii evenimentului a donat un generos fond de carte;

În 2022 am ajutat Școala din Roșia Montană să obțină o Tablă interactivă cu tehnologie tactilă IR ca urmare a numeroaselor cereri primite din partea elevilor.

Pentru ediția aniversară din 2023 ne propunem să ajutăm la amenajarea unui nou parc de joacă pentru copiii din Gura Roșiei. 

În urma inundațiilor, parcul ce-l aveau a fost distrus și nu mai poate fi reparat.

Costul de achiziție al unui nou parc este de 30.000 lei.

Pachamama România va oferi 10% din suma adunată de la înscrierile ediției din acest an a Roșia Montană Marathon.

Puteți contribui și voi prin donații individuale, prin redirecționarea impozitului pe venit (Formularul 230) sau, în cazul în care aveți firmă, prin redirecționarea impozitului pe profit (Contract de sponsorizare). Pentru detalii privind completarea ultimelor două formulare, ne puteți contacta pe adresa de mail contact@rosiamontanamarathon.ro sau la numărul de telefon 0732661743.

Împreună pentru o lume mai bună!