Constantina Diță, alintată de prieteni Puşa, este una dintre cele mai valoroase atlete pe care le-a dat ţara noastră. La 17 august 2008, în cadrul Jocurilor Olimpice de vară de la Beijing, a câștigat medalia de aur la proba de maraton devenind singura campioană olimpică pentru România în această probă. Cu această ocazie a intrat în Cartea Recordurilor, fiind cea mai în vârstă câştigătoare a unui maraton olimpic din istorie. După retragerea din activitatea competiţională a rămas alături de sportul care i-a adus satisfacţii şi se implică în organizarea de competiţii. Dacă la primele ediţii ale maratonului de la Roşia Montană ne-a dat startul prin telefon, la ediţia din 2016 a fost prezentă, a alergat cursa de 10Km şi a premiat câştigătorii.

Lucian Clinciu, cunoscut în lumea alergătorilor montani și sub numele de Carpathian Man, este cel care a deschis drumul alergării montane în România în forma pe care o cunoaştem azi. La 14 octombrie 2006 a organizat prima ediţie a Maratonului Piatra Craiului. În 2013 lansează proiectul CarpathianMan destinat promovării sporturilor montane, proiect care include patru competiţii: “Postavăru Night” – cursă nocturnă de schi de tură și alergare alpină, “Bike 4Mountains” – concurs de mountain bike, “ULTRA Trail Făgăraș” – alergare montană și tradiţionalul “Maratonul Piatra Craiului”. Sub îndrumarea lui au crescut şi alte competiţii montane de la noi. Îi mulțumim pentru sprijinul pe care ni-l acordă.

Ștefan Sălăgean, profesor de istorie la Şcoala Gimnazială Tureac, este unul dintre cei mai pasionați alergători montani din România şi câștigător al probei de maraton la ediţia 2016 a Maratonului Roşia Montană. Tot în 2016 s-a clasat pe locul al doilea în cadrul Trofeului Circuitului Carpaților, fiind singurul care a terminat toate cele 11 curse la masculin.
Alexandra Popescu este o tânără sportivă de doar 13 ani care este cunoscută pentru numeroasele competiții si activități de voluntariat. După participarea la ediția din 2015 a “Maratonului Roșia Montană”, ea a devenit suporter activ al cauzei noastre.
În vara anului trecut ne-a onorat cu prezența la Roșia Montană alături de doamna Constantina Diță, alergând la Cursa de 10 km. Simona a fost încântată de frumusețea locului, de primirea călduroasă a localnicilor și de buna organizare a competiției și a primit cu bucurie să ne fie ambasador pentru ediția a V-a din 21-23 Iulie. Și vrem să-i mulțumim pe această cale.

Mihai Pantiș este unul dintre puținii oameni prezenți an de an la Roșia Montană pentru a alerga la maraton. Este un alergător de mare anduranță, participând aproape la toate concursurile de trail din România, iar în ultima perioadă trecând și granițele țării. Este unul din puținii alergători care au participat la o cursă de peste 150 km organizată în Italia.
Codrea Gheorghe Silip
Silip este o persoană foarte discretă, dar de o ambiție şi determinare incredibile. Alături de Geta Manolache formează o echipă de alergători minunată ce a purtat numele Roşia Montană Marathon peste tot în țară în 2017 și continuă și anul acesta.
A fost o mare bucurie să-l vedem primul la linia de sosire în proba de maraton la Roşia.
Felicitările noastre pentru tot ceea ce faci, pentru exemplul pe care îl oferi celor din jurul tău.
Georgeta Manolache
Cunoscută ca şi Geta Mineriţa din Lupeni, ea este una dintre cele mai pasionate, muncitoare şi respectate alergătoare de trail de la noi din ţară. Este o fire foarte carismatică ce oferă căldură şi bucurie celor din jur, precum şi inspiraţie.
Familia Teodorescu
Adi, Lăcrămioara şi Alex formează o familie de alergători extrem de pasionați din Sibiu care s-au alăturat cauzei noastre în urmă cu aproximativ 2 ani. De atunci, cei trei aleargă la fiecare concurs purtând tricoul maratonului de la Roşia Montană şi steagul Drepturilor Naturii. La cea de-a V-a ediție a maratonului, ei s-au implicat şi în partea de organizare, fiind o parte importantă a reuşitei concursului. La anul să avem rezultate şi mai mărețe împreună.